• February 27, 2024

Ontdek de gezondheidsvoordelen van gember

Gember is altijd een favoriet geweest, of het nu wordt gebruikt in medische laboratoria of op het keukenrek. Over de smaak en de geneeskrachtige waarden valt veel te zeggen. De immense geneeskrachtige eigenschappen van gember zijn te danken aan de aanwezigheid van vluchtige oliΓ«n die bekend staan als gingerols en shogaols.

Gember vindt in de eerste plaats toepassing bij het genezen van maagaandoeningen. U kunt dus eventuele infecties en gas in de maag afweren. Gember breekt voedingseiwitten af en helpt bij de spijsvertering. De ontstekingsremmende eigenschap maakt het benefit of ginger and garlic een ster als het gaat om het behandelen van ontstekingen en het genezen van artritis en zweren. Gember is de meest effectieve remedie tegen verkoudheid. Je kunt een mengsel van gembersap en honing nemen; dit brouwsel wordt in een mum van tijd koud. Gember verlaagt ook de koorts. Gemberthee is een favoriet aller tijden als het gaat om het opruimen van verkoudheid en congestie.

Gember verwarmt het lichaam en stimuleert de bloedsomloop. Het vindt toepassing bij het balanceren van de bloeddruk of het verlagen van het slechte LDL-cholesterolgehalte en het handhaven van de gezondheid van het hart door de opname van overmatig cholesterol te voorkomen. Gember geneest migraine en verlicht ook menstruatiekrampen. Gember remt ook de groei van colorectale kankercellen. Gember, gekookt met water en gedronken in plaats van thee, verlost je van ochtendmisselijkheid en brandend maagzuur. Het verwijdert ook misselijkheid als gevolg van bewegingsziekte. Het wordt in de volksmond gebruikt bij de behandeling van eierstokkanker en bij het remmen van de groei van tumoren.

De beste manier om gember in je dieet op te nemen is door het normale gebruik van kruiden tijdens het koken en het vormt een prachtige combinatie met knoflook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *